باسکول دیجیتال به دستگاهی اطلاق می گردد که دارای کفه ی توزین با ابعاد بزرگ به همراه نمایشگر دیجیتال می باشد که جهت استفاده در کارخانه ها و فروشگاه هایی می باشد که دارای مواد حجیم با وزن بالا هستند که با ترازو دیجیتال امکان توزین وجود ندارد و نیاز به استفاده از باسکول فروشگاهی یا باسکول صنعتی می باشد تا کالا و مواد را به راحتی بتوان توزین نمود .
باسکول فروشگاهی معمولا مصرف فروشگاهی داشته و به صورت ثابت یا به صورت دیواری مورد استفاده قرار می گیرد .
بهترین برند باسکول دیجیتال در مصارف فروشگاهی ، باسکول پند و محک می باشد که با داشتن کفه ی توزین پهن ، با دقت بالا توزین نموده و با بالا رفتن وزن حساسیت توزین حفظ می گردد و بدنه ی باسکول دارای کیفیت بالا و ضربه گیر می باشد .
باسکول فروشگاهی چیست؟
در تعریف باسکول فروشگاهی، می توان گفت همان باسکول صنعتی است با قدرت توزین کمتر. به تعبیری دیگر حداکثر قدرت توزین باسکول های فروشگاهی، برابر است با حداقل ظرفیت باسکول های صنعتی. با این تعریف، حداکثر ظرفیت توزین باسکول های فروشگاهی را می توانیم 500 کیلوگرم در نظر بگیریم. در این گونه باسکول ها سرعت و دقت حرف اول را می زند.
در گذشته ای نه چندان دور باسکول های فروشگاهی به دو نوع مکانیکی و دیجیتالی تقسیم می شدند. اما رفته رفته، گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، نوع اول یعنی باسکول مکانیکی را به فروشگاه های دورافتاده و بدون برق انتقال داد. حتی کاربرد باسكول های فروشگاهی مکانیکی، این روزها آنقدر کم شده که نام باسکول سنگی را هم به آن ها می دهند. اگر چه به ندرت، هنوز هم می توان آثار و نمونه هایی از آن ها را به صورت فعال در برخی جاها یافت. با وجود این، منظور ما از باسکول فروشگاهی در این جا، باسکول فروشگاهی از نوع دیجیتال است.
ویژگی ها و نحوه کار باسکول فروشگاهی
ویژگی اصلی باسکول فروشگاهی جنس بدنه آن است. معمولا آهن را برای جنس بدنه این باسکول در نظر می گیرند. البته سینی توزین آن گالوانیزه می شود تا در مجاورت آب و باد، زنگ نزند.
قدرت و دقت توزین آن هم متفاوت است. حتما می دانید اصولا دقت ترازوهای دیجیتال به تعداد حسگر تعبیه شده در آن بستگی دارد. هر چه قدر تعداد حسگرها بیشتر باشد، دقت باسکول هم بیشتر خواهد شد و صد البته هر چه قدر دقت باسکول بالاتر رود، قیمت آن هم بیشتر خواهد بود.
با این توضیحات باید متوجه شده باشید که اگر به یک باسکول از نوع فروشگاهی احتیاج دارید، کار سختی پیش روی شما خواهد بود.
اما می خواهیم کار شما را کمی راحت تر کنیم. بیشتر باسکول های صنعتی یک حسگر دارند که در وسط باسکول قرار داده شده است. این حسگر می تواند وزن اجسامی را که در وسط صفحه توزین قرار می گیرند اندازه گرفته و به صفحه نمایش منتقل دهد. این یعنی اگر جسمی اطراف صفحه توزین قرار گرفته باشد، ممکن است ترازو در تعیین وزن دقیق آن دچار مشکل شود. برای همین در بعضی از باسکول های فروشگاهی، 4 حسگر، هر کدام در یک قسمت صفحه توزین قرار داده شده تا این باسکول بتواند وزن اجسام را در هر گوشه از صفحه اندازه گیری کند. این حسگرها تاثیر زیادی در قیمت باسکول دارند. اگر احساس می کنید کارتان با باسکول فروشگاهی دارای یک حسگر راه می افتد، می توانید از تحمیل هزینه های اضافی بر خود جلوگیری کنید.
انواع باسکول فروشگاهی
باسکول فروشگاهی، انواع مختلفی دارد. بسته به شکل ظاهری و امکانات و ویژگی های آن به انواع باسکول فروشگاهی مکانیکی، متحرک، دیواری و دامکش تقسیم بندی می شود که هر کدام از این ها در جای خود کاربرد مخصوص به خود را دارند. البته همانطور که گفتیم، امروزه باسکول های فروشگاهی مکانیکی کاربرد کمتری دارند. باسکول های فروشگاهی دیواری معمولا به دیوار نصب می شوند. برای همین هم به آنها باسکول فروشگاهی دیواری می گویند. انواع متحرک هم قابلیت جابجایی دارند که با استفاده از چرخ مخصوص می توانند به محل های مختلف انتقال داده شوند. باسکول فروشگاهی دامکش هم که از نام آن مشخص است. بیشتر برای توزین دام و چهارپایان استفاده می شود.
همچنین می توان تقسیم بندی های دیگری برای باسکول فروشگاهی در نظر گرفت. مثلا باسکول های فروشگاهی که با استفاده از منبع مستقیم برق کار می کنند و انواعی که انرژی خود را از باتری می گیرند. یا باسکول های فروشگاهی که دارای پرینتر هستند و گروه دیگر که فاقد این دستگاه می باشند. البته در بسیاری از باسکول های فروشگاهی بدون پرینتر، امکان اتصال پرینتر به عنوان یک وسیله جانبی وجود دارد. باسکول فروشگاهی همچنین دارای انواع با علمک و بدون علمک است. تقسیم بندی باسکول فروشگاهی به ثابت و متحرک هم نوعی دیگر از تقسیم بندی این باسکول است که نام هر یک نمایانگر نحوه کار آن است. در انتخاب و خرید باسكول مورد نظر خود دقت کنید.