باسکول دیجیتالی مصارف گوناگونی دارد و بر حسب نوع کاربری شکل ظاهری نیز تغییر می یابد ، در کارخانه های صنعتی به دلیل محیط استفاده از باسکول و مواد مورد توزین ، شرایط باسکول باید کاملا صنعتی بوده و مقاومت بالایی در برابر ضربه و فشار داشته باشد .
باسکول صنعتی به صورت متداول با نمایشگر متحرک مورد استفاده قرار می گیرد و کفه ی توزین در حالت معمول دارای یک لودسل می باشد و زمانی کفه ی وزن کشی پهن تر می گردد ، کفه ی باسکول دیجیتالی به چهار لودسل در چهار گوشه ی باسکول مجهز می گردد .
باسکول صنعتی چیست؟
شاید ظرفیت توزین و استحکام را بتوان دو مورد اصلی تمایز باسکول صنعتی از ترازوی دیجیتال فروشگاهی دانست. در واقع باسکول صنعتی نوعی ترازوی فروشگاهی است که در محیط های صنعتی و کارگاه ها و کارخانه ها مورد استفاده قرار می گیرد. اگر ظرفیت ترازوی فروشگاهی بیش از 500 کیلوگرم باشد، دیگر نمی توان آن را ترازو نامید و باید از واژه باسکول برای معرفی آن استفاده کرد. حال اگر این باسکول در صنعت مورد استفاده قرار گیرد، به آن باسکول صنعتی می گویند. امیدواریم این تعریف شما را قانع کرده باشد.
گفتیم که ظرفیت توزین این باسکول معمولا از 500 کیلوگرم شروع می شود. البته این مقدار هم تا حدودی قراردادی است ولی نهایت ظرفیت توزین این نوع از باسکول ، ممکن است گاهی به 100 تن هم برسد. طبیعی است که چنین دستگاهی نباید ظریف و شکننده باشد. به همین دلیل معمولا باسکول های صنعتی از مقاوم ترین آلیاژها و مواد ساخته می شوند.
انواع باسکول صنعتی
معمولا باسکول های صنعتی در دو دسته ثابت و متحرک طبقه بندی می شوند. با این وجود، نباید از انواع آویز و قابل نصب در زمین هم به راحتی گذشت. نوع دیگر تقسیم بندی این باسکول، بر اساس داشتن یا نداشتن علمک است. با این معیار، ما دو نوع باسکول صنعتی خواهیم داشت. باسکول های صنعتی با علمک و باسکول های صنعتی بدون علمک. اما باسکول های صنعتی، از هر نوعی که باشند، تقریبا می توان گفت، ساختار آن ها شبیه هم است. سینی توزین و نمایشگر، دو قسمت اصلی باسکول های صنعتی بدون علمک را تشکیل می دهند. در نوع علمک دار آن باید ستون یا همان علمک را به اجزای تشکیل دهنده اضافه نمایید. سینی توزین باسکول، حاوی حسگرهای وزن است که اطلاعات را به نمایشگر منتقل می کنند.
صفحه نمایش باسکول، می تواند از نوع ال سی دی و یا ال ای دی باشد که نوع ال ای دی آن با شرایط یکسان نسبت به نوع ال سی دی، کمی گران تر است. در باسکول صنعتی علمک یا ستون دار صفحه نمایش روی ستون تعبیه می شود. جالب است بدانید در برخی باسکول های صنعتی علمک دار، علمک ترازو، قابلیت جدا شدن و نصب در چند متر آن ورتر هم دارد. همه این ویژگی ها را می گوییم تا شما بتوانید با توجه به شرایط و نیازهای خود باسکول صنعتی مناسب خود را تهیه نمایید.
نحوه کار باسکول صنعتی
در این نوع از باسکول هم، مانند خیلی از باسکول های ديگر،عمل توزین توسط لودسل صورت می پذیرد. لودسل یک حسگر الکترونیکی است که در باسکول های صنعتی برای وزن کردن اجسام سنگین استفاده می شود. صفحه توزین باسکول، معمولا به یک لودسل متصل است که کار توزین را انجام می دهد. اما اگر برای وزن کشی نیاز به کفه ترازوی پهن تر باشد، صفحه از هر چهار طرف به یک لودسل مجهز می شود تا توزین صورت گیرد. در خصوص توضیح نحوه کار باسکول صنعتی، به همین اندازه بسنده می کنیم. توضیح بیشتر با توجه به اینکه حالت تخصصی به خود می گیرد، ممکن است از حوصله شما خارج باشد.
موارد استفاده باسکول صنعتی
در هر جایی که با وسایل سنگین و فوق سنگین کار می شود، می توان باسکول صنعتی را هم یافت. از آهنگری های خیلی بزرگ گرفته تا کشتارگاه ها، شیلات، انواع کارخانه ها و کارگاه ها و حتی صنایع کشتی رانی. مسلم است که در هر یک از موارد گفته شده، باسکول صنعتی مورد نیازشان استفاده می شود. شما هم می توانید باسکول صنعتی مورد نیازتان را از بین انواع و برندهای مختلف، خریداری نمایید.
باسکول صنعتی جزء مواردی است که با توجه به کاربرد آن تغییرات بازه قیمتی آن زیاد است. یعنی برای پیداکردن باسکول مورد نیاز باید بررسی بیشتری انجام دهید.